Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Meesteres chanteert klanten met naaktfoto's

  Meesteres chanteert klanten met naaktfoto's

  De 32-jarige Angelina F. uit Oosterhout heeft meerdere mannen gechanteerd met naaktfoto's. Ze dreigde de foto's openbaar te maken als ze niet zouden betalen, meldt het AD. Voor deze praktijken heeft de rechtbank haar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

  De mannen kwamen in eerste instantie met Angelina F. in contact via sekswebsites, waarna de gesprekken zich al snel verplaatsten naar WhatsApp. Vervolgens stuurden de mannen naaktfoto's met een van haar meesteres namen op hun lichaam geschreven. Tot zover leek er geen probleem te zijn, maar Angelina bedreigde de mannen al snel met het uitlekken van de foto's.

  De zaak kwam aan het licht door een slachtoffer uit Kaatsheuvel, die door de meesteres werd gedwongen een geldsom te betalen. Hij betaalde haar, maar de foto werd alsnog naar zijn vriendin gestuurd.

  Meesteres ontkent chantage

  Angelina F. ontkent dat ze de mannen gechanteerd heeft, en zegt dat ze de mannen angst aanjaagde om het spannend te maken. De rechter oordeelt echter anders: Deze 'chantage-optie' staat nergens in het dossier en kan dus niet gekozen zijn door de mannen. Bovendien hebben de mannen haar verzocht de gesprekken te stoppen, of haar nummer geblokkeerd. Echter vond Angelina andere wegen om de mannen weer op te sporen en verder te bedreigen.
   
  Uiteindelijk is de meesteres voor drie van de vier zaken veroordeeld, een zaak bleek anders te liggen. Hier bleek het initiatief wél bij de man te liggen. De advocaat van F. laat weten tegen de uitspraak in beroep te gaan.

  Lees ook:

  Bron: AD

 • Ook interessant