Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Celstraf geëist tegen tandartsassistente

  Een assistente van een tandartspraktijk uit Badhoevedorp heeft volgens het Openbaar Ministerie in 5,5 jaar tijd bijna 100.000 euro verduisterd van haar werkgever. De officier van justitie eiste woensdag voor de rechtbank in Haarlem 9 maanden celstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, tegen de 31-jarige Jaimy F. uit Zaandam.

  De vrouw stuurde jarenlang briefjes en e-mails naar patiënten van de praktijk met het verzoek hun rekening te betalen op een ander rekeningnummer dan op de oorspronkelijke nota stond vermeld. Het ging om de bankrekening van haar echtgenoot, die een andere achternaam heeft dan zijzelf.

  De fraude bleef onopgemerkt totdat de vrouw op een keer ziek was en de tandarts erachter kwam. De vrouw gaf bij de politie toe dat ze de tandarts heeft opgelicht. Ze kwam niet bij de strafzaak opdagen. Volgens de officier van justitie heeft ze geen spijt betoond. Hij vond het kwalijk wat de vrouw heeft gedaan. "Dit is niet in een opwelling gebeurd. Ze heeft jarenlang misbruik gemaakt van het vertrouwen van haar werkgever." De officier wil dat F. het geld aan de tandarts terugbetaalt plus 5000 euro smartengeld.

  F. heeft volgens Tillart veel van het verduisterde geld uitgegeven aan kleding en uitgaan. "Ze heeft het er in rap tempo doorheen gejaagd.'' De rechtbank besloot de zaak aan te houden, omdat de officier van justitie had verzocht om de tenlastelegging te veranderen. Er stond een typefout in het jaartal dat de verduistering zou zijn begonnen: 2006 in plaats van 2005. De rechtbank wil dat de verdachte de wijziging krijgt te horen. Later wordt de zaak voortgezet.

  ANP

  Gerelateerd

 • Ook interessant