Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Britse nepspion opgepakt in Zwitserland

  Britse nepspion opgepakt in Zwitserland

  De Zwitserse politie heeft één van de meestgezochte fraudeverdachten van Groot-Brittannië opgepakt. De 45-jarige Mark Acklom zou een vrouw 850.000 pond (circa 960.000 euro) hebben afgetroggeld door zich voor te doen als medewerker van inlichtingendienst MI6, berichten Britse media. Hij vertrok vervolgens met de noorderzon.

  Het slachtoffer vertelde de BBC vorig jaar hoe Acklom haar tijdens hun relatie op het verkeerde been wist te zetten. Zo mocht de vrouw mee naar een in scene gezette bijeenkomst met zijn baas bij MI6. Daar zag ze hoe de fraudeur langs zwaarbewapende bewakers een ondergrondse parkeergarage binnenliep, zogenaamd om via de achterdeur het gebouw van de inlichtingendienst te betreden.

  Vrouw en kinderen

  De man leende tonnen van zijn vriendin en verdween eind 2012. De autoriteiten kwamen hem later op het spoor in Zwitserland, waar hij in een weelderig appartement bleek te wonen met zijn vrouw en twee kinderen.

  Uitlevering

  Toen agenten de woning binnenvielen, deed de verdachte volgens Sky News nog een poging van het balkon te springen. Hij kon echter tegen de grond worden gewerkt. De Britse autoriteiten zullen vragen om zijn uitlevering.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant