Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Britse oplichter na vijftien jaar op de vlucht veroordeeld tot negen jaar cel

  Britse oplichter na vijftien jaar op de vlucht veroordeeld tot negen jaar cel

  Een Britse oplichter die vijftien jaar op de vlucht was, is veroordeeld tot negen jaar celstraf. Ook moet hij 900.000 pond (circa 1 miljoen euro) betalen. Dat liet de Serious Fraud Office (SFO) woensdag weten.

  De 66-jarige Christopher Woodhead gebruikte fictieve rekeningen, leningen en contante geldoverdrachten om zo 450.000 pond te incasseren. Hij gaf het geld onder meer uit aan vakanties, alimentatie voor zijn ex-vrouw en auto's.

  De Brit werd in 2002 al beschuldig van dertien gevallen van diefstal

  De Brit, voormalig eigenaar van verschillende verfbedrijven, werd in mei gearresteerd in Spanje en uitgeleverd aan Groot-Brittannië. In 2002 werd hij al beschuldigd van dertien gevallen van diefstal, maar hij dook een dag voor zijn proces onder. Bij verstek werd hij veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en een boete van 430.000 pond, straffen die de rechter woensdag heeft verhoogd vanwege zijn vlucht.

  SFO-directeur: 'Altijd volhouden totdat er gerechtigheid is'

  'Deze jarenlange brutale vlucht van deze man is eindelijk ten einde gekomen', zei SFO-directeur Lisa Osofsky. 'Ik ben blij om hem achter de tralies te zien en het is goed dat hij nu is gestraft voor zijn daden. Deze zaak moet het duidelijke signaal afgeven aan anderen dat wij altijd zullen volhouden totdat er gerechtigheid is.'

  Bron: ANP

 • Ook interessant