Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Brabantse hacker licht bedrijven voor tonnen op

  Brabantse hacker licht bedrijven voor tonnen op

  Een 47-jarige man uit Boxtel wordt internationaal gezocht na een opvallende fraude. Hij heeft mogelijk honderdduizenden euro's buitgemaakt door bij een internationale deal de e-mailaccounts van een Belgisch bedrijf te hacken. Volgens de politie is de man voortvluchtig. De woningen van de Brabander en enkele familieleden zijn woensdag doorzocht.

  De man hackte de mailaccounts van een bedrijf in België. Dat stond op het punt vliegtuigonderdelen te verkopen aan een bedrijf in Jordanië. In de mails veranderde de Brabander het rekeningnummer waarop de Jordaniërs geld moesten overmaken. Die roken geen onraad en betaalden.

  Geen geld binnengekomen

  De fraude kwam aan het licht toen de Belgische verkoper ontdekte dat er geen geld was binnengekomen. Dat bleek te zijn terechtgekomen op rekeningen van de man.

  Vrienden en kennissen verdacht van witwassen

  Na ontvangst maakte de Brabander het geld snel over naar meer dan twintig vrienden en kennissen, die het geld opnamen en contant aan hem gaven. Die mensen worden verdacht van witwassen.

  Half miljoen euro

  Met de verkoop was ruim een bedrag van een half miljoen euro gemoeid. Het is niet bekend hoeveel daarvan al was overgemaakt. Banken hebben ruim 100.000 euro teruggehaald.

  E-mail naar politie

  Na het bedrog ging de verdachte nog een stap verder. Uit naam van het Belgische bedrijf stuurde hij een mail naar de politie, waarin zogenaamd de aangifte van fraude werd ingetrokken.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant