Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Drie mannen aangehouden vanwege fraude met overheidsgeld voor inburgeringscursus

  Drie mannen aangehouden vanwege fraude met overheidsgeld voor inburgeringscursus

  Drie mannen zijn vrijdag aangehouden op verdenking van onder meer fraude met overheidsgeld dat voor inburgeringsonderwijs bedoeld was. Er is door de FIOD en Recherche Inspectie SZW beslag gelegd op administratie, een Range Rover, enkele tienduizenden euro's contant geld en bankrekeningen met ruim 1 miljoen euro. Ook zijn er woningen in Houten, Malden en Nijkerk doorzocht en drie panden in Arnhem.

  De mannen van 39, 61 en 62 jaar worden verdacht van verduistering, valsheid in geschrift en witwassen van overheidsgeld. Het vermoeden is dat er onder meer valse facturen en valse verklaringen over deelname aan de cursussen zijn ingediend. Mogelijk zijn er ook meer uren gedeclareerd dan er daadwerkelijk les is gegeven.

  In Nederland is het verplicht om als immigrant binnen drie jaar na aankomst in Nederland inburgeringsexamen te doen. Taalscholen kunnen de immigrant helpen met onderwijs om dit examen te halen. Voor eventueel te volgen lessen krijgen de inburgeraars een lening van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) van maximaal 10.000 euro, onder de voorwaarde dat de taalschool een keurmerk heeft.

  Bron: ANP

 • Ook interessant