ING heeft zogenaamd vastgesteld dat jouw rekening niet is bijgewerkt. Als je jouw rekening niet binnen 48 uur update, dan wordt de toegang beperkt. 

“Gelieve de update zo snel mogelijk voort te zetten door op de volgende link te klikken”, staat in de phishingmail namens ING. Later in het bericht word je er ook op aangedrongen om de update zo snel mogelijk uit te voeren. Maak geen overhaaste beslissingen hierdoor, want het uitoefenen van druk is een veelgebruikte tactiek van cybercriminelen. Blijf rustig en controleer het bericht op meerdere kenmerken die wijzen op phishing.

Valse mail namens ING | Bron: Fraudehelpdesk

Op de hoogte blijven van phishing namens jouw bank? Download de gratis Opgelicht?!-app via de App Store of Play Store

Inloggen via een link is ongebruikelijk

Moet je snel inloggen via de link in een bericht? Dat is ongebruikelijk, meldt ING op zijn website. “Inloggen doe je alleen via de app of via de inlogpagina die je zelf opzoekt op de ING-website.” Als er een belangrijk bericht voor je klaarstaat in de Mobiel Bankieren App of Mijn ING, dan ontvang je een mail, pushbericht of sms om je erop te wijzen dat je het bericht in de beveiligde omgeving kan lezen. In deze berichten staat dus geen link om in te loggen. Ook zijn berichten van je bank persoonlijk aan jou gericht.

Ingelogd bij ING via de valse link?

Neem direct contact op met de Alarmlijn van de bank. Dit kun je het beste doen via de ING-app, zodat bankmedewerkers direct jouw gegevens bij de hand hebben. Verander daarnaast het wachtwoord van je ING-account en van andere belangrijke accounts waar je dezelfde inloggegevens gebruikt. Stel waar mogelijk ook tweestapsverificatie in.

Lees ook