Als je je voertuiggegevens niet actualiseert voor 20 september 2024, loop je het risico op een boete, staat in de phishingmail namens Dienst Wegverkeer (RDW).

“Indien u deze gegevens niet tijdig bewerkt, loopt u het risico op een administratieve boete tussen 500 en 2000 euro”, staat in de valse mail namens RDW. Je kunt de boete voorkomen door ‘dringend’ en ‘zo snel mogelijk’ het online formulier in te vullen en je gegevens bij te werken. Mensen onder druk zetten, zodat ze sneller gaan handelen is een veel gebruikte tactiek van online oplichters. Laat je niet gek maken en voorkom dat je gehaast op onbekende links klikt en gegevens invult. 

Valse mail RDW

Blijf via de gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van actuele phishingpogingen (iOS en Android).

Vul geen persoonsgegevens in

Via de onbekende link uit het bericht kun je het formulier met jouw bijgewerkte voertuiggegevens verzenden. Dit is alleen niet veilig. De RDW meldt op zijn website: “Geef nooit uw wachtwoord, pincode of andere vertrouwelijke gegevens via e-mail. Open alleen een bijlage of klik alleen op een link wanneer u zeker weet dat de afzender te vertrouwen is.”

Vergeet ook niet om de afzender van het bericht te controleren. Legitieme mailadressen van de RDW eindigen namelijk altijd op ‘@rdw.nl’.

Gegevens ingevuld via de link?

Schaam je niet, want het gebeurt vaker dan je denkt. Neem direct contact op met de RDW voor de juiste hulp en zorg dat je jouw inloggegevens wijzigt. Heb je betaalgegevens ingevuld en geld overgemaakt? Neem dan contact op met je financiële instellingen. Voer ook een virusscan uit zodat je zeker weet dat er geen malware op je apparaat zit. 

Lees ook