Heb je een e-mail ontvangen van DHL waarin staat dat je een nieuwe bezorgafspraak moet maken? Let op! Dit bericht komt niet van het koeriersbedrijf.

Volgens de e-mail was er niemand thuis toen de bezorger aan de deur stond. Daarom moet je een nieuwe afspraak maken.

Het pakket bevestigen

Om een nieuwe afspraak te maken, dien je op de button in het bericht te klikken. Wanneer je dit doet, kom je terecht op een website die je een aantal vragen voorschotelt. Een hiervan is of je tevreden bent over de service van DHL. Nadat je deze hebt beantwoord, krijg je een formulier te zien. Hier moet je je gegevens delen om het zogenaamde pakket te bevestigen. Doe dit niet! Lees eerst de kleine lettertjes.

De kleine lettertjes

In de kleine lettertjes onderaan het formulier wordt duidelijk dat DHL niets met dit bericht te maken heeft. De actie komt van een organisatie die aan jouw gegevens probeert te komen om ze door te verkopen aan zogeheten sponsoren. Dit zijn bedrijven die deze gegevens kopen voor reclamedoeleinden. Zij zullen je in de toekomst lastigvallen met ongewenste berichten en telefoontjes.

Advies: negeer en verwijder het bericht

Laat je niet misleiden! Heb je dit bericht in je mailbox ontvangen? Dan adviseren wij het te negeren en en te verwijderen.

Meer weten? Lees hier ons hulpartikel over hoe je valse e-mails herkent.

Gerelateerd