Jouw McAfee abonnement zou zijn verlopen, waardoor jouw apparaat meer kans loopt op virussen. Dit antivirusbedrijf heeft alleen niets met KPN te maken.

Onderstaande phishingmail is afkomstig van ‘no-replyy@no-reply@tempoassurance.com’. KPN laat op zijn website weten alleen mails te versturen via de domeinen ‘@kpn.com’ en ‘@campagnes.kpn.com’. 

Valse mail namens KPN

Blijf via onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van de laatste phishingberichten (iOS en Android).

Spelfouten en slordig taalgebruik

“Vernieuw uw Mcafee Antivirus om het virus van uw systeem te verwijderen”, staat in de phishingmail. In deze zin is ‘Mcafee’ met een kleine ‘a’ geschreven, terwijl de officiële bedrijfsnaam ‘McAfee’ is. Ook staat er ‘antivurus-update’ in het bericht in plaats van ‘antivirus’. Dit soort spelfouten mag je niet verwachten van een officieel bedrijf als KPN. Bovendien staat het antivirusbedrijf los van het telecombedrijf. Dit zijn dus meerdere kenmerken die op phishing wijzen. 

Klik niet op de malafide link

Als je klikt op ‘Klik hier om uw abonnement te verlengen’, dan word je niet doorgestuurd naar een betrouwbare KPN-pagina. Achter deze tekst schuilt het valse webadres ‘http://%20/’. Een officiële KPN-link moet leiden naar een ‘kpn.com’-pagina. 

Op de link geklikt en gegevens ingevuld?

  • Het is mogelijk dat je apparaat besmet is met een virus. Scan daarom je apparaat met een virusscanner.
  • Verander belangrijke wachtwoorden indien je inloggegevens hebt ingevuld. Stel ook direct tweestapsverificatie in. 
  • Neem contact op met je financiële instelling als je betaalgegevens hebt verstrekt. 

Lees ook