Werk snel de gegevens van jouw RDW-account bij om te voorkomen dat jouw account wordt opgeschort, staat  in de frauduleuze mail namens Dienst Wegverkeer (RDW).

Het controleren van de kilometerstand van je auto, kentekenchecks, het online verlengen van je rijbewijs of informatie over bijtelling, op RDW kun je veel voertuiginformatie vinden. In de valse mail uit naam van RDW wordt beweerd dat jouw contactinformatie niet meer actueel is. “Om te voorkomen dat uw profiel wordt opgezegd, verzoeken wij u om uw contactinformatie te actualiseren”, staat in de phishingmail namens Dienst Wegverkeer (RDW). Je kunt zogenaamd jouw contactinformatie actualiseren door in te loggen op je account via de link. 

Phishingbericht namens RDW | Bron: Fraudehelpdesk

Pas op voor deze manipulatietechnieken

De druk wordt flink opgevoerd, want als je niet voor 10 september 2024 jouw contactinformatie actualiseert, wordt je RDW-account opgeschort. Dit is een typische manipulatietechniek van cybercriminelen. Via de link kun je zogenaamd je gegevens actualiseren. Pas op, want deze valse link is eigenlijk bedoeld om malware op je apparaat te installeren of om jouw vertrouwelijke informatie te stelen.

Dit kun je doen als je toch op de link hebt geklikt

  • Weg met de cyberschaamte, dit kan iedereen overkomen.
  • Voer een virusscan uit in verband met malware.
  • Verander ingevoerde wachtwoorden.
  • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij indien je bankgegevens hebt gedeeld. 

LEES OOK: