Een 74-jarige vrouw uit Zaandam werd het slachtoffer van een babbeltruc: een jongeman gaf zich uit als pakketbezorger en wist een pinpas buit te maken. Het incident deed zich voor op 3 oktober 2019, maar de dader is nog altijd niet gevonden: reden voor de politie om beelden van de vermoedelijke dader te delen.

De bewuste donderdag 3 oktober 2019 werd er rond kwart over drie in de middag aangebeld bij de vrouw. Er werd een pakketje bezorgd, maar de 'bezorger' vroeg de vrouw nog wel om even een euro te pinnen. De bezorger pakte de bankpas van het slachtoffer en hield de pas tegen het pinapparaat. Toen de vrouw eenmaal had gepind, gaf de 'bezorger' de pas terug en vertrok hij.

Niet lang daarna ontdekte het slachtoffer dat ze in werkelijkheid een andere bankpas terugkreeg. Ze belde direct de bank om de pas te blokkeren, maar helaas was ze iets te laat: de dader wist bij twee pinautomaten grote geldbedragen van de rekening te trekken.

Politie verspreidt beeldmateriaal en signalement

De politie is op zoek naar de dader en deelt het volgende signalement (ongecensureerd beeldmateriaal is te zien bij de bron):

De bezorger is een donker getinte man. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1,65 meter lang. Hij droeg die dag donkere kleding en een zwarte pet.

Op beelden van de bank in Zaandam zien we een man geld opnemen van de rekening van het slachtoffer met de gestolen pinpas. Herkent u deze man? Of heeft u informatie over de verdachte van deze babbeltruc? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lees meer

Bron: Politie.nl