De politie heeft beelden vrijgegeven van twee 'bloedprikoplichters'. Met een smoes over een heersende griepepidemie hadden de man en vrouw zich binnengepraat bij een 90-jarige man in Eindhoven en hem 4000 euro afhandig gemaakt.

De politie meldde dat de vrouw via een vingerprik bloed afnam bij het slachtoffer en dat de man ondertussen op zoek ging naar waardevolle spullen en geld.

Pil van één euro

Het duo vertelde de man dat zijn bloedwaarde niet goed was en dat hij daarvoor een pil zou moeten slikken. Hij moest wel 1 euro pinnen om de pillen te bestellen. Met een zogenaamd pinapparaat kopieerden de nepverplegers de pasgegevens van de man en namen ze 4000 euro op.

Beelden daders

Bekijk de beelden van deze twee slinkse criminelen via deze link. Wie (her)kent ze? Zijn ze ook bij jou of je naasten aan de deur geweest? Vertel het de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Je kunt ook het tipformulier van de politie invullen.

Meerdere steden

De bloedpriktruc is voor zover bekend ook toegepast in Delft en Utrecht. Eerder deze week zei de politie dat er vermoedelijk één groep achter zit die in wisselende samenstelling opereert. Een politiewoordvoerster zei dat deze babbeltruc verder gaat dan andere methoden, omdat 'de lichamelijke integriteit wordt aangetast'.

Update 15:30 - Bende mogelijk ook actief in Goirle

De politie kreeg vrijdag een melding van een 65-jarige vrouw uit Goirle, die een man aan de deur kreeg die voor de 'Stichting Elisabeth' bloed kwam afnemen. De man liet haar een tabletcomputer zien waarop een lijst met adressen stond. Toch trapte de vrouw niet in deze smoes en gooide de deur dicht.

Lees ook:

Bron: ANP