Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Bloedprikkende nepverplegers verspreiden zich met nieuwe babbeltruc door het land

  Bloedprikkende nepverplegers verspreiden zich met nieuwe babbeltruc door het land

  Afgelopen week kwamen er verscheidene berichten binnen over nepverplegers die bloed kwamen prikken bij kwetsbare Utrechtse ouderen en er vervolgens vandoor gingen met contant geld, een kluis en een pinpas. Nu is ook in Eindhoven een 90-jarige man slachtoffer geworden van deze slinkse babbeltruc.

  De man, die slecht ter been is, opende de voordeur voor een man en vrouw. De vrouw vertelde over een heersende griepepidemie die gevaarlijk zou zijn voor ouderen, waarop de bejaarde het koppel binnenliet. De vrouw toverde een tasje met ‘meetinstrumenten’ tevoorschijn, terwijl de man door de woning rondneusde.

  Eén euro pinnen

  Het slachtoffer kreeg te horen dat het resultaat van de bloedmeting 'niet best' was. Maar: de man hoefde zich geen zorgen te maken, want met een pilletje kon het zo opgelost worden, aldus de vrouw. Hiervoor moest de man echter wel een kleine bijdrage van één euro pinnen. Vermoedelijk is de pincode afgekeken of is de pas geskimd, want de daders zijn er daarna tussenuit geknepen om de bankrekening van de man leeg te roven, aldus de politie.

  Waarschuw je naasten

  De politie vermoedt dat een criminele groep met 'landelijk karakter' achter de babbeltrucs zit en adviseert via sociale media: 'Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen'. Daarbij het verzoek om je ouders en grootouders te attenderen op deze en andere soorten babbeltrucs, zoals het opnemen van meterstanden.

  Update 24-10-2019: Ook slachtoffer in Delft

  De bloedpriktruc is ook toegepast in Delft. Door deze daders werd zelfs van tevoren gebeld om een afspraak te maken. De politie onderzoekt of ook elders ouderen slachtoffer zijn geworden.

  Bron: NOS / Omroep Brabant
   

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant