Wordt jouw pakket thuis bezorgd of bij een pakketpunt? Je kunt zogenaamd de levering van jouw PostNL pakket ‘in real-time’ volgen met de link in het bericht. 

“Volg mijn Pakket”, staat er op de knop in het frauduleuze bericht namens PostNL. Laat je niet misleiden door het logo en de kleuren van de bezorgdienst, deze worden namelijk ten onrechte gebruikt. Onderin het bericht wordt de optie geboden om je af te melden voor dit soort mails. Klik niet op de button en ook niet op de uitschrijflink, want dit zijn valse links

Gebruik de anti-phishingcode van PostnL

Phishingberichten zien er steeds echter uit. PostNL heeft eerder dit jaar een maatregel getroffen om hun klanten te helpen. Je kunt een eigen ‘anti-phishingcode’ instellen bij PostNL om jezelf te beschermen tegen frauduleuze berichten die uit naam van PostNL verstuurd zijn. Bedenk je eigen code en stel deze in via jouw PostNL-account. Jouw unieke code komt dan in elk PostNL bericht dat aan jou is gericht, zodat je phishingberichten sneller kunt herkennen.

Phishingmail namens PostNL

Blijf op de hoogte van nepmails uit naam van bekende bedrijven zoals PostNL, met onze gratis Opgelicht?!-app want zo maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

Ben je toch op het bericht ingegaan?

Maak je niet te druk, het gebeurt vaker dan je denkt. Voer een virusscan uit in verband met malware. Als je je wachtwoord hebt ingevuld, verander deze dan en stel waar mogelijk tweestapsverificatie in. Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij indien je bankgegevens hebt gedeeld. 

LEES OOK: