Cybercriminelen maken je wijs dat je je moet registreren voor de nieuwe beveiligingsmaatregelen van ABN AMRO. 

“Als u zich niet registreert, worden de volgende functies geblokkeerd: Elektronische bankoverschrijving. - POS-kaartbetaling. - Mobiele app-transacties.”, staat in de valse mail. Benadrukken wat je kunt kwijtraken is een veelgebruikte tactiek van online oplichters. Zo vergroten zij de kans dat je snel gaat handelen en zonder na te denken op de valse link klikt. Houd je hoofd koel en klik nooit zomaar op onbekende links. 

Valse mail namens ABN AMRO | Bron: Fraudehelpdesk

Phishingmail namens ABN AMRO ontvangen? Stuur het bericht door naar Opgelicht?! via het contactformulier of de gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android). Heb je de app geïnstalleerd? Dan blijf je ook nog eens op de hoogte van de meest actuele phishingpogingen indien je je meldingen aanzet. 

Herken een betrouwbaar bericht van ABN AMRO

  • Bovenstaande mail begint met ‘Geachte klant’. Mails van de bank zijn altijd persoonlijk aan jou gericht. 
  • Daarnaast verstuurt ABN AMRO altijd mails vanuit het ‘@nl.abnamro.com’-domein. Controleer dus altijd de afzender van een bericht.
  • Een legitieme link van ABN AMRO begint met ‘https://www.abnamro.nl’. Let goed op dat de bank nooit zal vragen om via een link in een mail of sms direct in te loggen in de ABN AMRO-app of in Internet Bankieren. 

Via de link opnieuw geregistreerd?

Lees ook