Er gaat weer een valse brief rond uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Je zou je zorgpremie niet hebben betaald, waardoor er nu nog een bedrag van € 496 openstaat. De brief is echter nep, waarschuwt het CJIB.

De brief bevat een betaalverzoek voor een 'bestuursrechtelijke premie zorgverzekering 2021'. Mocht je het openstaande bedrag niet op tijd betalen, hangt er een flinke verhoging boven je hoofd. Althans, dat is wat de oplichters je willen laten geloven. 

Tekst van de valse CJIB-brief

Waarom krijgt u dit betaalverzoek?

U hebt uw zorgpremie 6 maanden of langer niet betaald. Daarover hebt u van uw zorgverzekeraar en/of het CAK meldingen ontvangen. 

 

Vanaf nu moet u uw maandelijkse premie aan ons betalen. Dat blijft zo totdat u afspraken hebt gemaakt met uw zorgverzekeraar over het afbetalen van uw schuld. U blijft wel verzekerd bij uw zorgverzekeraar. 

 

Wat moet u nu doen?

U moet twee dingen doen:

 

Stap 1: Betaal het openstaande bedrag. U moet voor 8 februari 2022 € 496,00 betalen. Als u niet op tijd betaalt, wordt de boete hoger. 

 

Stap 2: Neem contact op met uw gemeente wanneer het niet lukt om te betalen. Misschien kunnen zij u helpen. 

 

Verhoging als u niet betaald voor 8 februari 2022

Bedrag na 1e verhoging: € 570,00

 

Bedrag na 2e verhoging: € 603,50

 

Hoogachtend, 

Namens de algemene directeur van het Centraal Justitieel Incassobureau. 

 

Hoofd FrontOffice. 

Op Twitter waarschuwt het CJIB ook voor de valse brief. 

Hoe weet ik dat deze brief nep is? 

De brief is in de stijl van het CJIB, dus het zou best kunnen dat het je even laat schrikken. Ook het feit dat het een fysieke brief is, kan je misschien laten twijfelen. Een valse brief uit naam van het CJIB is echter vrij gemakkelijk te herkennen. 'Het CJIB mailt, sms't of appt u nooit over een boete, aanmaning of betalingsachterstand', schrijft de instantie op haar website.

Het CJIB adviseert ook om het rekeningnummer te controleren, mocht een dergelijke brief bij jou op de mat vallen. Bekijk hier welke rekeningnummers het CJIB gebruikt.

Gerelateerd: