Let op! Voor oplichters blijft het versturen van valse berichten uit naam van Apple een populaire truc om aan je gegevens te komen. Wij ontvangen momenteel veel meldingen over een bericht waarin staat dat je account bevroren is. Laat je niet misleiden!

In de e-mail staat dat je account bevroren is, omdat Apple je gegevens niet kan valideren. Je hebt zogenaamd 24 uur de tijd om je account gegevens te bevestigen. Dit kun je doen wanneer je op de link in het bericht klikt.

Valse website

Wanneer je op de link klikt, kom je terecht op een website die vrijwel niet van de officiële website van Apple te onderscheiden is. Zo is de menubalk exact hetzelfde en is ook dezelfde huisstijl gebruikt. Toch wordt snel duidelijk dat het niet om de echte website van het bedrijf gaat. Dit kun je zien aan de URL (in de adresbalk). De link is niet hetzelfde als de officiële link van de site van Apple. Log je dus niet in! Je gegevens komen in verkeerde handen terecht!

Advies: weg met het bericht!

Heb je deze e-mail ook ontvangen? Dan adviseren wij je deze direct uit je mailbox te verwijderen. Je account is niet bevroren. Criminelen proberen je te misleiden. Ontvang je vaker berichten waarbij je twijfelt aan de echtheid? Neem dan contact op met het desbetreffende bedrijf via de contactgegevens op de officiële website.

Stuur valse e-mails door

Wanneer het bedrijf bevestigt dat het om een vals bericht gaat, kun je de e-mail ook doorsturen naar valse-email@avrotros.nl.

Meer weten over dit onderwerp? Lees ons artikel over hoe je valse e-mails kunt herkennen.

Gerelateerd