Een 42-jarige oplichter staat terecht voor het duperen van 15 ondernemers. Tegen de man is 1 jaar gevangenisstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk geëist.

Bekentenis

De 42-jarige verdachte heeft bekend dat hij in 2013 en 2014 vijftien bedrijven oplichtte door onder valse voorwendselen abonnementen af te sluiten. Hij wist op die manier bijna honderd dure telefoons, laptops en tablets buit te maken. De totale schade voor de ondernemers ligt rond de 85.000 euro.

Eerdere veroordeling

De man stond in 2010 ook al voor de rechter wegens oplichting. Hij werd in die zaak uiteindelijk in 2014 door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 10 voorwaardelijk.

Motief

De oplichtingen van de Overijsselse ondernemers waren volgens de man veroorzaakt door paniek. "Ik had mijn gezin, daar moest ik voor zorgen, een kat in het nauw maakt rare sprongen."

Reclassering wil werkstraf

De reclassering stelt voor om de man een werkstraf op te leggen. Dat ziet de officier van justitie niet zitten. Volgens haar is het niet de eerste keer dat de man mensen oplichtte en liep zijn zaak in hoger beroep nog toen hij alweer opnieuw bezig was met het oplichten van ondernemers.

Bron: RTVoost.nl (21-05-2015)

Afbeelding: iStockphoto

Gerelateerd