Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie Londen waarschuwt voor valse make-up

  Politie Londen waarschuwt voor valse make-up

  De Londense politie waarschuwt voor namaak make-up en parfum. Deze producten, makkelijk te bestellen via internet, zouden erg populair zijn in Groot-brittanië. Toch zit het kopen ervan niet zonder consequenties.

  Door de digitalisering is het volgens de politie moeilijker voor de koper om na te gaan of het product ook echt is. Vaak weet een klant niet dat ze in feite een namaakproduct hebben gekocht. Inmiddels zijn in de laatste 18 maanden valse producten van een totaalwaarde van 3.5 miljoen pond ingenomen.

  Urine, rattenuitwerpselen en brandwonden

  Veel van deze producten zijn ingenomen vanwege gezondheidsredenen. Zo zijn elektrische krultangen levensgevaarlijk door het onvoldoende testen op de veiligheid en kunnen ze je huid verbranden of zelfs elektrocuteren. Parfum bevat vaak giftige stoffen, waaronder cyanide en menselijk urine. Namaak make-up bevat soms lood en andere giftige stoffen die irritatie, zwellingen, uitslag en brandwonden veroorzaken. Bovendien wordt deze make-up vaak gemaakt in onhygiënische omstandigheden waardoor rattenuitwerpselen en rattengif ook belanden in de make-up.

  Criminele organisatie opgepakt

  In 2014 is een criminele organisatie opgepakt die deze valse producten importeerde en verkocht. Bij deze arrestatie is een container met in total 4700 producten in beslag genomen.

  Zonnebrandcrème

  Niet alleen make-up en parfum worden verkocht door deze fraudeurs. Ook zonnebrandcrème wordt verkocht onder een vals merk. Het gevaarlijke hiervan is dat gebruikers vaak denken dat ze beschermd zijn, terwijl de crème geen bescherming biedt tegen UV-straling.

  Het advies luidt alert te zijn bij het online kopen van make-up en andere schoonheidsproducten.

  Bron: cityoflondon.com (18-05-2015)

  Afbeelding: cityoflondon.com

  Gerelateerd

 • Ook interessant