Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Koop je nieuwe Apple iphone, Macbook of airpods niet bij ‘teqfind.com’

  Koop je nieuwe Apple iphone, Macbook of airpods niet bij ‘teqfind.com’

  Bestel je nieuwe smartphone, smartwatch of andere tech producten niet bij ‘teqfind.com’. De politie waarschuwt namelijk voor deze foute webshop.

  Van Apple iPads en speakers tot Xbox consoles en Dyson airwraps. Op ‘teqfind.com’ kun je allerlei tech gerelateerde producten vinden. 

  Op de website zijn onder andere het bedrijfsadres, KVK-nummer en klantenservice duidelijk vindbaar. Hierdoor lijkt de website op het eerste gezicht betrouwbaar. Maar wie op Trustpilot komt, ziet al gauw de vele negatieve reacties. Van de bijna tweehonderd klantbeoordelingen is zo’n negentig procent negatief. Gedupeerden waarschuwen voor deze webshop en benadrukken om hier geen bestellingen te plaatsen. 

  De politie waarschuwt voor ‘teqfind.com’

  Ook het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie waarschuwt voor deze website. Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging. 

  Uit de aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen of na het annuleren van hun bestelling geen geld terugkregen. Bovendien reageert de klantenservice niet op vragen of opmerkingen van slachtoffers nadat zij om restitutie hebben gevraagd. De politie heeft ‘teqfind.com’ op hun lijst met malafide websites geplaatst.      

  Toch iets gekocht op Teqfind?

  • Doe zo snel mogelijk aangifte! Dit kun je snel en makkelijk online doen met je DigiD. Hoe meer meldingen de politie binnen krijgt, des te groter de kans dat er maatregelen tegen de malafide webshop getroffen kunnen worden.
  • Er zijn manieren om misschien je geld terug te krijgen.
  • Voorkom dat je in de toekomst weer aankopen doet bij malafide webwinkels met deze tips en blijf via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels via  onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).
  • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

  Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant