Er gaan weer valse mails rond die afkomstig lijken te zijn van de Kamer van Koophandel (KvK). Ondernemers worden gevraagd via een link hun gegevens te actualiseren; in werkelijkheid gaat het hier om een phishingtruc. 
 

Eerder waarschuwden we al voor een valse mail waarin uit naam van KvK werd gesproken over het aanvragen van een digitale sleutel. Doen we nu een snelle zoektocht op Twitter, leert dit ons dat weer veel ondernemers nepmails ontvangen. 

En ook de KvK is veelvuldig aan het waarschuwen. 'Op dit moment gaan er phishingmails en sms-berichten rond, over onder andere opnieuw identificeren, UBO en/of een digitale sleutel die verouderd zou zijn', schrijft de organisatie. 

'Actualiteit van uw gegevens'

Er gaan dus weer mails rond over een KvK-sleutel, maar de nieuwe variant is er eentje waarin wordt gesteld dat je je gegevens moet actualiseren. 

Volledige tekst van de valse mail

Controleer uw account

Geachte relatie,

Wegens onze nieuwe veiligheidsoverwegingen zijn al onze klanten verplicht hun meest recente (contact-)gegevens bij te werken in ons klantensysteem. 

Je hoeft tijdens deze procedure niet in te loggen. Wij vragen u enkel alleen naar de actualiteit van uw gegevens.

(LINK)

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. 

Met vriendelijke groet, 

Klantenservice KVK

Gewoon negeren

Het is duidelijk dat je niet op de link in de mail moet klikken. Hier zal naar gevoelige gegevens worden gevraagd, zoals van je bank. Lekker de mail negeren en doorgaan met je dag dus. 

Twijfel je of een mail van de KvK afkomstig is? Neem dan contact met ze op via de contactgegevens die bij jou bekend zijn. Op de website van de Kvk lees je ook meer over hoe je een valse mail kunt herkennen

Lees ook: