Jouw Netflix-abonnement is zogenaamd opgeschort, wegens een ongeautoriseerde betaling. Je betaling is niet geautoriseerd, staat in het phishingbericht namens Netflix.

Cybercriminelen spelen in op de populariteit van de streamingdienst, dit is namelijk al het tweede phishingbericht in de afgelopen week. Hoewel Netflix in mei nog een prijsverhoging heeft aangekondigd, wordt in dit bericht beweerd dat je jouw account gratis kunt verlengen. Je dient op de link te klikken om je gegevens bij te werken en zogenaamd ongestoord te genieten van de beste tv-programma’s en films.

Netflix phishingbericht | Bron: Fraudehelpdesk

Op de hoogte blijven van online oplichting? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

Onlogisch bericht

Het bericht bevat meerdere tegenstrijdige punten, wat een sterke indicatie geeft dat Netflix niet de echte afzender is. Enerzijds staat namelijk in het mail onderwerp dat je gratis je account kunt verlengen. Anderzijds dien je jouw factuur te verlengen om je account te hervatten, terwijl in het bericht vriendelijk wordt verzocht om ‘gewoon’ even te klikken op 'Abonnement hervatten’. Klik dus nooit zomaar op buttons in verdachte berichten, want dit kunnen valse links zijn.

Heb je toch op de button geklikt?

  • Doe een virusscan tegen malware.
  • Verander de wachtwoorden die je hebt ingevoerd. Dit geldt ook voor andere accounts waar je dezelfde wachtwoorden gebruikt.
  • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij indien je bankgegevens hebt gedeeld.

LEES OOK: