Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Netflix-mail over betaalgegevens updaten is phishing

  Netflix-mail over betaalgegevens updaten is phishing

  In een valse mail maken oplichters je wijs dat Netflix zogenaamd wat problemen heeft met jouw huidige betaalgegevens. Via de link kun je jouw gegevens updaten.
   

  In onderstaande mail wordt gevraagd om je betaalgegevens te updaten, maar Netflix laat weten: “We vragen nooit naar je persoonsgegevens in een sms of e-mail.” Voorbeelden van persoongegevens zijn bankrekeninggegevens, Netflix-wachtwoorden en credit- of debitcardnummers.  

  Blijf eenvoudig op de hoogte van actuele phishingberichten via de gratis Opgelicht?!-app en voorkom dat jouw betaalgegevens in handen komen van online criminelen (te downloaden voor Android en iOS). 

  Verdacht mailadres

  Nog een rode vlag waaraan je kunt herkennen dat onderstaand bericht phishing is, is het verdachte mailadres. Bovenstaande mail is namelijk afkomstig van ‘[email protected]’, maar nergens in het mailadres komt ‘Netflix’ voor. Bovendien is dit is geen officieel bedrijfsaccount van Netflix.

  Klik niet op de rode knop

  Zodra je de rode knop ingedrukt houdt op je telefoon of als je op je desktop met de cursor op de link gaat staan, wordt al snel duidelijk dat het een valse link betreft en dat je niet naar de officiële Netflix-website wordt geleid. Daarentegen leidt de link naar de website ‘reeltimesportfishingcharters.sa.com’. 

  Heb je op de link geklikt? 

  ‘Vul geen gegevens in op de website die wordt geopend’, aldus Netflix. Heb je dit toch gedaan?

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant