Heb jij een rekening bij Rabobank? Wees dan extra alert! In een nepmail namens deze bank wordt gevraagd of je contact op wil nemen indien je het bericht niet herkent.

Online oplichters mailen je uit naam van Rabobank over een voorkeurswijziging. “Uitstekend! Je hebt zojuist uw voorkeur aangegeven”, staat in de ongewenste mail. Gevolgd met: “Herken je dit niet? Neem direct contact op met je adviseur”.
De kans is zeer groot dat je het bericht niet herkent, want Rabobank heeft dit namelijk nooit verstuurd. Zo proberen cybercriminelen je te manipuleren om naar het nummer (‘+31617699508’) te bellen. 

Verdachte signalen

Hoewel het logo van Rabobank wordt gebruikt om betrouwbaar over te komen, leidt de hyperlink die erbij hoort niet naar een officiële Rabobank website. Het is een valse link die uitkomt op een malafide domein (‘sendibt2.com’). Ook is het telefoonnummer geen officieel nummer van de bank (‘088 722 6600’, ‘0900-0909’). 

Een typisch kenmerk van phishingberichten is dat de aanhef onpersoonlijk is. Dit doen online oplichters om in één keer een grote groep mensen te benaderen. Bovendien staat de tekst dubbel in twee verschillende kleuren, wat er rommelig uitziet en niet in lijn is met de huisstijl van deze bank. Bovendien is het domein waarmee de mail is verzonden ‘azewuster@gmail.com’, wat geen officieel bedrijfsdomein is. Je kunt er dus vrij zeker van zijn dat dit een valse mail is.

Phishingbericht Rabobank

Op de hoogte blijven van online oplichting? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

Toch op de link geklikt?

  • Voer een virusscan uit in verband met eventueel geïnstalleerde malware op je apparaat.
  • Verander ingevoerde wachtwoorden.
  • Neem contact op met Rabobank om de fraude te melden en de juiste hulp te krijgen.

LEES OOK: