Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Phishingmail namens eHerkenning over activeren extra stap bij het inloggen

  Phishingmail namens eHerkenning over activeren extra stap bij het inloggen

  Ondernemers opgelet: criminelen sturen een nepmail rond namens de klantenservice van eHerkenning over het activeren van een extra stap bij het inloggen op je account.
   

  Met eHerkenning kun je als ondernemer eenvoudig inloggen bij onder meer de Belastingdienst. Het is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor ondernemingen. Je kunt er dus vanuit gaan dat berichten persoonlijk aan jou zijn gericht, maar dat is niet het geval in onderstaand bericht. 

  eHerkenning laat op zijn website weten: “Bedrijven en instanties waar u klant van bent of zaken mee doet, gebruiken in veel gevallen uw naam.” Let dus goed op een algemene aanhef, want dit kan op phishing wijzen.

  Bescherm zowel je zakelijke als persoonlijke gegevens tegen phishingpogingen. Hoe doe je dit? Download onze gratis Opgelicht?!-app en blijf via pushberichten op de hoogte van actuele phishingberichten, beschikbaar voor zowel Android als iOS.

  Activeer niets 

  ‘In veel nepmails staat het verzoek om je inloggegevens bij te werken’, laat eHerkenning weten. Het bedrijf adviseert je om nooit zomaar op een link te klikken. Het kan namelijk voorkomen dat er schadelijke software op je apparaat wordt geïnstalleerd of dat je wordt geleid naar een valse website. 

  Toch op de link geklikt?

  Heb je op de knop gedrukt en ingelogd op de valse website? Neem dan contact op met je leverancier van eHerkenning en verander direct je wachtwoord. Betaalgegevens ingevuld? Neem direct contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant