Er is een valse e-mail in omloop uit naam van de Belastingdienst. In het bericht staat dat je een groot bedrag aan de instantie moet betalen. Trap hier niet in!

Volgens de 'Belastingdienst’ is er een betalingsachterstand ontstaan nadat je je belastingaangifte hebt gedaan. Er zou al geprobeerd zijn het bedrag van €732,96 te incasseren. Daarnaast zou er een schriftelijke herinnering naar je gestuurd zijn.

Bangmakerij

Door op de link in de e-mail te klikken zou je je zogenaamde schuld kunnen aflossen. Je kunt lezen dat er meer kosten in rekening zullen worden gebracht als je niet betaalt. Laat je hier niet bang door maken!

Bitcoins kopen

De link verwijst naar een website waar je bitcoins kunt kopen. In de e-mail wordt in stappen uitgelegd hoe dit werkt. Volgens het bericht kun je via deze website het openstaande bedrag betalen. Trap hier niet in! De Belastingdienst heeft niets met dit bericht te maken. Dit kun je zien aan het e-mailadres van de afzender, dit adres komt niet overeen met dat van de overheidsinstantie.

Verwijder onmiddellijk

Verwijder dit bericht onmiddellijk! Als je hierin meegaat zal je €732,96 in bitcoins overmaken naar de criminelen achter de e-mail. Heb je een dergelijke e-mail ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over valse e-mails op de officiële website van belastingdienst.

Lees hier hoe je een valse e-mail kunt herkennen

Gerelateerd