Een tijd geleden waarschuwden we dat er een hoop valse e-mails uit naam van ING verstuurd worden. Na enige stilte is het wederom het geval: er is een phishingmail van 'ING' in omloop.

In de e-mail staat geschreven dat je een nieuwe betaalpas aan dient te vragen. De pas zou voorzien zijn van technologie die ervoor zorgt dat niemand jouw pinpas kan kopiëren. Je moet de nieuwe betaalkaart snel aanvragen, je oude vervalt volgens het bericht namelijk binnen twee weken. Let op! Dit is niet waar, het bericht bevat enkel een urgente boodschap met als doel je op de link te laten klikken.

Kwaadwillende personen

De link zou je naar een website moeten brengen waar je je nieuwe pas aan kunt vragen. De website vraagt je om je inloggegevens van ING. Geef deze niet! De afzender van de e-mail heeft het op jouw gegevens gemunt. Als je je deze informatie deelt, kunnen er criminele activiteiten mee plaatsvinden.

Twijfel over echtheid?

Opgelicht?! adviseert je niet af te laten schrikken door de urgente boodschap van het bericht. Dit is een valse e-mail die wat ons betreft in de prullenmand thuishoort. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Lees dan ons artikel over het herkennen van valse e-mails. Je kunt ook een kijkje nemen op de pagina over phishing op de officiële website van ING.

Gerelateerd