Heb je een mail gekregen van de 'Rabobank' waarin een nieuwe betaalpas wordt aangekondigd? Trap er dan niet in! Dit mailtje ziet er zeer realistisch uit, maar de afzenders zijn uit op je pinpas.

Volgens de tekst in het bericht moet je bankpas vervangen worden, omdat de bank is overgestapt op een nieuw systeem. Je hebt zogenaamd tot eind december de tijd om deze kosteloos aan te vragen. Dat kan via de link in het formulier. Klik niet!

Gegevens in handen van oplichters

Je wordt doorgestuurd naar een phishingsite en de gegevens die je hier invult, komen terecht bij oplichters. Zo krijgen de oplichters toegang tot jouw pincode en persoonlijke gegevens. Vervolgens moet je waarschijnlijk je betaalpas opsturen. Als je dit doet, hebben de oplichters alle gegevens in handen om jouw rekening leeg te trekken.

Controleer e-mailberichten

Controleer e-mailberichten van je bank altijd goed. Zo zie je dat de afzender van deze phishingmail niets te maken heeft met de Rabobank. Lees ook altijd de tekst goed door. Je bank zal je nooit vragen om je pincode. Deze valse e-mail kan je met een gerust hart weggooien.

Meer tips om phishing te herkennen

Gerelateerd