Er heeft een systeemfout plaatsgevonden in de administratie bij Eneco. Hierdoor krijg jij binnen twee weken zogenaamd 103,07 euro teruggestort op je rekening. 

De mail is afkomstig van het mailadres ‘verzoek@eneco1-nlx.com’. Dit is geen legitiem mailadres van Eneco. “Onze e-mailadressen eindigen altijd op @eneco.com, @e.eneco.com of @eneco.nl”, laat de energieleverancier weten op zijn website. Controleer dus altijd de afzender van een mailbericht om te voorkomen dat jouw gegevens in handen van cybercriminelen vallen.

Eneco valse mail

Controleer de link in het bericht

Door het gevoel te creëren dat je recht hebt op een geld teruggave, wekken de oplichters nieuwsgierigheid bij je op. Dit is een manipulatietechniek. Wees alleen terughoudend met klikken op de link. Dit is namelijk een valse link. “Een echte Eneco-url begint met www.eneco.nl of inloggen.eneco.nl. Ook vragen we je (bijvoorbeeld via sms) een betaling te doen via pay.eneco.nl. Wij werken nooit met url’s als eneco-betalingen.nl of eneconederland.nl”, meldt Eneco.

Ga bovendien altijd zelf naar Mijn Eneco of de Eneco app om te controleren of er daadwerkelijk een nieuw bericht of openstaande rekening voor je klaarstaat.

Op de link geklikt en gegevens ingevuld?

  • Verander ingevoerde wachtwoorden en stel waar mogelijk tweestapsverificatie in.
  • Voer een virusscan uit in verband met malware.
  • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij indien je bankgegevens hebt gedeeld. 

Lees ook