Om een blokkade op je Knab-rekening te voorkomen, moet je de mobiele app opnieuw bevestigen. 

Om de boodschap zo geloofwaardig mogelijk over te laten komen, laten cybercriminelen het lijken alsof de oorzaak van bericht PSD2 is, een Europese wet voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Laat je niet inpakken door deze mooie praatjes, want het gaat om een phishingbericht. Je kunt dit onder andere herkennen doordat het bericht niet persoonlijk aan jou is gericht. Officiële berichten van Knab zijn dit wel, laat de bank weten via zijn website. 

Knab

Knab lastig 

Cybercriminelen doen zich maar al te graag voor als bankmedewerkers. Als je eenmaal je (bank)gegevens hebt vrijgegeven, is het lastig om deze nog terug te krijgen. Voorkom dat je wordt opgelicht en ontvang pushmeldingen over toekomstige phishingberichten namens Knab via onze gratis Opgelicht-app (te downloaden via de App Store en Play Store).

Vervelende gevolgen

Als je besluit de app niet opnieuw te bevestigen, dan dreigen de oplichters met een blokkade van jouw rekening. Knab laat weten: “Wij dreigen nooit direct met gevolgen als je niet onmiddellijk reageert.” Benadrukken wat je kunt verliezen als je niet doet wat de oplichters van je vragen, heet ook wel social engineering.

Zo herken je berichten van Knab

  • Berichten van Knab bevatten nooit directe links naar de inlogpagina, je Persoonlijke Bankomgeving of de Knab-app.
  • Verzoek gekregen om je opnieuw te identificeren? Hier moet ook een melding van zijn in de Knab-app en de Persoonlijke Bankomgeving.
  • Knab vraagt nooit in een mail of sms naar persoonlijke gegevens en cardreader-,pin of QR-codes.
  • Een Knab-mailadres eindigt altijd op ‘@knab.nl’.

In het phishingbericht getrapt, wat nu?

Heb je jouw (bank)gegevens achtergelaten? Neem direct contact op met je bank. Heb je op de link geklikt? Er is een kans dat je apparaat is geïnfecteerd met een virus. Als je het niet vertrouwt kun je een virusscanner downloaden.

Lees ook