Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse mail uit naam van Netflix: pas op!

  Valse mail uit naam van Netflix: pas op!

  De nieuwssite De Orkaan waarschuwt voor een valse mail die wordt rondgestuurd uit naam van Netflix. Zeker nu Netflix gecombineerde abonnementen wil beëindigen kan het zijn dat je problemen ondervindt met je abonnement. Slimme timing van de oplichters, dus wees gewaarschuwd.

  Sinds mei dit jaar heeft Netflix aangegeven dat het niet langer toegestaan is om je account te delen met iemand buiten je huishouden. Omdat de streamingdienst ontzettend veel gebruikers heeft (en blijkbaar ook veel niet-betalende gebruikers) deed dit nieuws flink wat stof opwaaien.

  Afschrijven maandelijkse abonnementskosten.

  Oplichters spelen daar handig op in, door nu een mail uit naam van Netflix te versturen waarin ze aangeven dat ze een probleem ondervinden bij het afschrijven van de maandelijkse abonnementskosten.

  Betalingsmethode updaten

  Om gebruik te kunnen blijven maken van hun diensten, moet je actie ondernemen en je betalingsmethode updaten. Doe je dit niet binnen 72 uur, dan dreigen de oplichters dat je lidmaatschap wordt beëindigd.

  Alarmbellen

  De vreemde afzender (een Outlook-account) en de plotselinge hoofdletter bij het woord Please midden in een zin, geven al genoeg indicatie dat dit geen mail is die door Netflix zelf is verstuurd. Mocht je dus binnenkort een vergelijkebare mail ontvangen, dan weet je dat je hier niet op hoeft te reageren.

  Bron: De Orkaan
  Zo ziet de valse mail uit naam van Netflix eruit

  Bron: De Orkaan

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant