Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Praatpaal kopen? Pas op voor internetoplichters!

  Praatpaal kopen? Pas op voor internetoplichters!

  Criminelen proberen een graantje mee te pikken van het buiten werking stellen van de gele ANWB-praatpalen langs snelwegen. Het bedrijf Ecoleon, dat de palen verkoopt aan mensen die ze een nieuwe bestemming willen geven, waarschuwt voor oplichters op internet die doen alsof ze een praatpaal willen doorverkopen.

  Vijfhonderd praatpalen die Ecoleon afgelopen zaterdag online in de verkoop zette, waren binnen een halfuur verkocht. Op internet is ondertussen een levendige handel ontstaan in de palen.

  Valse e-mail

  Ecoleon waarschuwt voor zwendel waarbij de daders met een valse e-mail 'bewijzen' dat ze een praatpaal hebben gereserveerd en een aanbetaling vragen. Trap hier niet in!

  Diefstal praatpalen

  Meerdere palen zijn al gestolen. De politie pakte dinsdagavond op de A59 twee mannen uit Veen (Noord-Brabant) op die drie gele praatpalen in hun auto hadden liggen. Afgelopen weekend werd ook al iemand betrapt die langs de A29 bij Barendrecht een praatpaal stond te demonteren.

  Website ANWB

  De ANWB heeft een speciale website in het leven geroepen naar aanleiding van het verdwijnen van de praatpalen. Hier kun je handige informatie en tips vinden. Ook kun je er lezen over de geschiedenis van de praatpaal.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant