Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nep-politie belt ouderen om sierraden in ‘veiligheid’ te brengen

  Nep-politie belt ouderen om sierraden in ‘veiligheid’ te brengen

  In Amstelveen zijn diverse meldingen van een babbeltruc waarbij zogenaamde politiemedewerkers ouderen opbellen om hun sieraden en kostbaarheden in veiligheid te stellen, meldt de nieuwssite Amstelveenz.nl. Uiteraard is het waarschijnlijk dat oplichters deze methode ook buiten Amstelveen (gaan) gebruiken.

  Met een verzonnen verhaal worden de (kwetsbare) ouderen opgebeld of aan de deur voor de gek gehouden. Zo zouden er criminelen op zoek zijn naar kostbare spullen als sieraden, contant geld en pinpassen. De oplichters doen zich voor als politiemedewerkers en beloven de kostbaarheden in veiligheid te brengen. In goed vertrouwen gaven de gedupeerden de kostbaarheden af, waarna de criminelen met de buit zijn verdwenen.

  De politie heeft de inwoners van Amstelveen gevraagd om extra alert te zijn op deze truc en zoveel mogelijk anderen erover te waarschuwen. Ze benadrukt daarbij dat de echte politie nooit zal bellen om kostbaarheden in veiligheid te brengen. Uiteraard geldt deze waarschuwing voor alle mensen in Nederland.

  Ook benadrukt de politie nogmaals om alert te zijn op soortgelijke trucs van nep-bankmedewerkers, nep-post bezorgers en nep-zorgmedewerkers. Onthoud daarbij: hoe betrouwbaar het verhaal ook klinkt, officiële instanties zullen nooit vragen om je bankpas of pincodes.

  Bron: Amstelveenz

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant