Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie zoekt naar pinpas-oplichter die voor duizenden euro's elektronica kocht

  Politie zoekt naar pinpas-oplichter die voor duizenden euro's elektronica kocht

  De politie schakelt de hulp van burgers in om de identiteit van de persoon op deze camerabeelden te achterhalen. De verdachte wist met de pinpas van een slachtoffer voor duizenden euro's aan elektronica te kopen in de regio Utrecht en Zeist.

  Het slachtoffer is een man uit Heerlen die via een WhatsApp-bericht een bericht kreeg van 'de bank': hij zou zijn bankpas moeten vervangen. Volgers van Opgelicht?! weten natuurlijk dat dat foute boel is, maar het slachtoffer was niet van deze oplichtingstruc op de hoogte.

  Hij vroeg keurig een nieuwe pas aan, dacht hij, maar ontving natuurlijk niets. Het bericht van de politie verstrekt hier verder geen details over, maar omdat de oplichter de fysieke (en zogenaamd verouderde) pinpas daadwerkelijk in zijn bezit heeft gekregen, vermoeden wij dat het slachtoffer naar een nagemaakte inlogomgeving van de bank werd gelokt en dat in de laatste stap van het zogenaamde proces instructies werden gegeven over het opsturen van de pinpas. Uiteraard zijn het rekeningnummer en de pincode dan al bij de oplichters bekend.

  Voor duizenden euro's aan elektronica

  De verdachte is met de pinpas naar een elektronicazaak gegaan en heeft daar voor duizenden euro's aan goederen gekocht. Ook werden er aanvullende aankopen met de pas gedaan in de regio Utrecht en Zeist en werd er bij diverse geldautomaten geld opgenomen van de rekening van het slachtoffer.

  Heb jij informatie?

  Informatie doorgeven kan via 0900-8844 of indien gewenst anoniem via 0800-7000. De politie vraagt burgers uitdrukkelijk om onderstaande video te delen om zo te helpen om de verdachte in de kraag te vatten.

  Bron (inclusief afbeelding): Politie.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant