Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie: pas op voor babbeltrucs!

  Een 85-jarige vrouw uit Gouda is woensdag bestolen van kostbare eigendommen door een man die zich voordeed als verwarmingscontroleur. De politie waarschuwt het publiek voor deze en andere babbeltrucs.

  In Gouda wist de 'verwarmingscontroleur' zich met een smoes bij het slachtoffer naar binnen te praten. Toen hij weer vertrokken was, bleken er sieraden te zijn verdwenen. Onderzoek van de politie wees uit dat de man ook in de woning van een andere oudere buurvrouw was geweest, maar hier niets had meegenomen.

  Politie zoekt daderDe politie zoekt de dader van deze babbeltruc. De man is blank en circa 50 jaar oud. Hij heeft zwart haar en een gezet tot dik postuur. Hij was gekleed in een grijs met zwart geblokt overhemd en een blauwe spijkerbroek. Hij sprak keurig Nederlands en gedroeg zich heel beleefd.

  WaarschuwingDe politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers je huis binnen en sluit je deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken. Geef daarnaast nooit je pincode af. Geen enkele officiële instantie zal je ooit om uw pincode vragen. Als je het niet vertrouwt, bel dan direct de politie op 0900-8844.

  Bron: www.politie.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant