Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Thuiszorgmedewerker' berooft bejaarde vrouw van twee trouwringen na babbeltruc

  'Thuiszorgmedewerker' berooft bejaarde vrouw van twee trouwringen na babbeltruc

  Een oplichter die zich voordeed als medewerker van de thuiszorg heeft een oudere vrouw uit Rotterdam-IJsselmonde bestolen van zowel haar eigen trouwring als die van haar overleden echtgenoot. De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de dader(s).

  De politie is op zoek naar een vrouwelijke dader die rond de 35 jaar oud is. Afgelopen zaterdag vonden twee incidenten plaats in twee woningen aan de Kromme Hagen in Rotterdam. 

  De trouwringen werden bij de eerste poging buitgemaakt. De vrouwelijke verdachte wist zich naar binnen te kletsen bij de bewoner op leeftijd, ze wist ongeveer een half uur in de woning door te brengen. Gedurende deze tijd spraken de twee over van alles en nog wat. Nadat de vrouwelijke verdachte de woning verliet, ontdekte de bewoner dat er drie ringen zoek waren. 

  Het gaat om een gouden trouwring met drie diamanten, een gouden trouwring die van haar echtgenoot was en nog een witgouden ring met drie steentjes erin. Het vermoeden bestaat dat de oplichter de ringen tijdens het handen schudden heeft weten te bemachtigen. De vrouwelijke bewoner van de woning voelde zich na afloop niet op haar gemak en waarschuwde de buren.

  Tweede poging mislukt

  Niet lang daarna probeerde de vrouw het bij een andere woning aan de Kromme Hagen. Ze deed zich bij een slechtziende, oudere vrouw voor als verpleegster van de thuiszorg en wist zo binnen te komen. Haar excuus was dat ze testen kwam afnemen en liet bovendien ongemerkt een tweede verdachte de woning binnenglippen.

  Deze keer mislukte de truc echter, al berust het één en ander simpelweg op toeval: net toen de babbeltruc gaande was, kwam de echte thuishulp langs en kozen de oplichters onverrichter zake het hazenpad. Hoewel ze dit keer niets buit wisten te maken, zat ook hier de schrik er flink in bij de bewoner.

  De politie heeft de zaken in onderzoek en hoopt dat iemand uit de directe nabijheid over camerabeelden beschikt. Ook andere informatie zoals een signalement is meer dan welkom.

  Contact opnemen met de opsporingstiplijn van de politie kan via telefoonnummer 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Online een melding doorgeven kan natuurlijk ook, gebruik in dat geval het meldformulier.

  De omgeving waar beide babbeltrucs zich afspeelden

  Bron: AD.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant