Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor deze valse ABN AMRO mail

  Pas op voor deze valse ABN AMRO mail

  Klanten van ABN AMRO moeten oppassen voor een valse mail die momenteel wordt rondgestuurd uit naam van de bank, waarschuwt Fraudehelpdesk.nl. Oplichters proberen via deze 'Belangrijke melding' je in de val te lokken om zo geld of gegevens te stelen. 

  De mail is een waarschuwing uit naam van de ABN AMRO bank aan hun klanten dat de huidige betaalpassen niet voldoen aan de nieuwe AVG-wetgeving en nationale veiligheidsvoorschriften voor 2023. Je wordt dringend verzocht om zo snel mogelijk over te stappen naar de vernieuwde RFID-2 betaalpas die wel aan de nieuwe wetgeving voldoet.

  Kosteloos vervangen

  De bank waarschuwt dat alle betaalpassen die niet aan de nieuwe regelgeving voldoen na 2 augustus 2023 niet meer geldig zullen zijn voor gebruik. Je krijgt de mogelijkheid om hun huidige betaalproducten kosteloos te vervangen tot eind juli 2023. Als je niet tijdig overstapt, zal er een incasso van €19,95 worden uitgevoerd om het huidige betaalpakket te vervangen. De tekst benadrukt ook dat de betaalpassen eigendom zijn van het ABN AMRO Bank N.V., dus klanten moeten bijdragen aan de verplichting om hun pas op te sturen als dat wordt gevraagd.

  Trap er niet in

  Zoals altijd geldt: trap er niet in. Deze mail is niet verstuurd door ABN AMRO, maar door oplichters die maar wat graag je geld of gegevens stelen. Mocht je nou zelf een valse mail ontvangen, stuur hem dan door naar Fraudehelpdesk.

  -------------------------------------------------------------------------------


  De volledige tekst uit de mail lees je hieronder:
   

  Geachte Rekeninghouder,

  Uit onze administratie blijkt dat de (klant-)gegevens gekoppeld aan uw bankomgeving nog geen gebruik maakt van onze beter beveiligde betaalpakket. In verband met de richtlijnen van de nieuwe AVG wetgeving & nationaal veiligheidsvoorschrift 2023, attenderen wij alle klanten nogmaals zo spoedig mogelijk over te stappen naar het betaalgemak van onze beter beveiligde betaalproducten.
  Waarom kiezen wij voor een nieuwe betaalpas?

  De vernieuwde RFID-2 betaalpas voldoet zich aan de richtlijnen van de nieuwe AVG wetgeving & nationaal veiligheidvoorschrift 2023, helaas hebben de huidige contactloze betaalpassen van de ABN AMRO de standaard AVG wetgeving & veiligheidsvoorschrift niet behaald en kunnen daarom niet langer meer ondersteund worden door ons betaalsysteem. Op dit moment maakt u nog geen gebruik van onze nieuwe beter beveiligde betaalproducten.

  Wij betreuren dit omdat u nu niet in het geheel gebruik kunt maken van onze diensten en/of services. Onder in deze servicemail wordt u in de gelegenheid gesteld om uw huidige betaalproduct(en) geheel kosteloos te substitueren tot eind Juli 2023.
  Belangrijke melding: Alle betaalpassen die de standaard AVG wetgeving & veiligheidsvoorschrift 2023 niet hebben behaald, komen per 2 Augustus 2023 te vervallen voor gebruik. Na de genoemde datum wordt automatisch een incasso van 19,95,- gedaan op uw lopende rekening om uw huidige betaalpakket te substitueren.

  Let op! **** Wij willen u erop attenderen dat de betaalpassen eigendom zijn van het ABN AMRO Bank N.V. Indien u verzocht wordt om uw betaalpas op te sturen moet u bijdragen aan deze verplichting. Op de achterkant van uw betaalpas staat deze voorwaarde.
  __
  Wij willen al onze klanten alvast bedanken voor hun begrip & medewerking.
  Met vriendelijke groet,
  ABN AMRO Bank N.V.

  Volg ABN AMRO op:
  Denk aan het milieu voordat u deze e-mail print.

  Fraudehelpdesk
  Zo ziet de valse mail van ABN AMRO eruit

  Bron: Fraudehelpdesk

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant