Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opgelet! Weer veel valse ING e-mail in omloop

  Opgelet! Weer veel valse ING e-mail in omloop

  Er zijn bij Opgelicht?! weer veel meldingen van ING phishingmail binnengekomen. De bank wordt vaak gebruikt door oplichters om mensen in de val te lokken. Je ING-account gegevens bevestigen of met behulp van een scanner een nieuwe betaalpas ontvangen. Het zijn allemaal manieren om je gegevens aan je te ontfutselen.

  De e-mails gaan er steeds professioneler uitzien en zijn soms niet van de echte te onderscheiden. Zo ook de volgende twee e-mails. In de eerste e-mail wordt gevraagd om je ING-account binnen zeven dagen te bevestigen door op de link te klikken. Doe dit niet! Grote kans dat je wordt opgelicht en de oplichter er met je gegevens vandoor gaat.

  De andere phishingmail ziet er nog mooier uit. Via je scanner, die zij aanbieden kan je je betaalpas deblokkeren en een nieuwe betaalpas aanvragen. Zogenaamd om je nog betere van dienst te kunnen zijn. Trap hier niet in. Hoe professioneel te e-mail er ook uitziet. Behalve je gegevens loop je ook de kans dat de nieuwe bankpas uit je brievenbus wordt gehengeld.

  Hoe herken je phishingmail?

  Mocht jij ook zo'n e-mail in je e-mailbox hebben ontvangen, klik dan niet op de links en verwijder de e-mail. Krijg jij ook geregeld dit soort vervelende e-mails toegestuurd? Wij hebben hier een aantal tips voor je op een rij gezet.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant