Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Criminelen sturen nepmail Bitvavo: ‘Maak uw gegevens rond’

  Criminelen sturen nepmail Bitvavo: ‘Maak uw gegevens rond’

  Vanaf 13 mei zijn er nieuwe servicevoorwaarden van kracht gegaan bij Bitvavo. Alle klanten dienen hun gegevens te bevestigen via de neplink.
   

  De mail is afkomstig van ‘[email protected]’. Dit ziet er allesbehalve uit als een betrouwbaar mailadres van Bitvavo. Het cryptoplatform laat weten alleen mails te versturen vanaf een adres dat eindigt op ‘@bitvavo.com’ of ‘@info.bitvavo.com’. Voor marketingdoeleinden gebruikt Bitvavo ‘@news.bitvavo.com’. 

  Blijf op de hoogte van phishing namens Bitvavo via de gratis Opgelicht?!-app (Android en iOS).

  Bitvavo vraagt niet naar je gegevens

  In het bovenstaande bericht dien je jouw gegevens online te bevestigen. Goed om te weten is dat Bitvavo nooit naar je gegevens zal vragen. Ook niet naar specifieke accountgegevens. Wordt dit wel aan je gevraagd zodra je op de link hebt geklikt? Vul dan niks in en sluit de pagina af. 

  Anti-phishing code

  Elke mail die door Bitvavo is verstuurd bevat een anti-phishing code. Bitvavo: “Zorg ervoor dat deze anti-phishing code in de e-mail staat en dat deze correct is.” De anti-phishing code is nergens te bekennen in bovenstaande mail. Je kunt er dus vanuit gaan dat het phishing betreft.

  Op de phishinglink geklikt?

  Bitvavo adviseert het volgende: 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant