Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nepmails Belastingdienst in omloop

  Nepmails Belastingdienst in omloop

  Er zijn valse mails in omloop over een betalingsachterstand bij de belastingdienst. Trap er niet in! Maak geen geld over naar het genoemde rekeningnummer!

  In het bericht valt onder meer de volgende tekst te lezen:

  'Bij controle van onze administratie hebben wij geconstateerd dat er een betalingsachterstand is ontstaan van uw belastingaangifte 2014. Wij hebben geprobeerd om het openstaande bedrag te incasseren, helaas is dit niet gelukt op het rekeningnummer dat bij ons bekend staat. U ontvangt ook een schriftelijke herinnering die vandaag per post is verstuurd. Het huidige openstaande saldo bedraagt € 113,48.'

  Je wordt gevraagd het bedrag over te maken naar een ING rekeningnummer. Als je dit niet op tijd doet, zouden er extra kosten in rekening gebracht worden.

  Let op: het bedrag en betalingskenmerk dat in de mail genoemd wordt kan variëren!

  Maak geen geld over!

  Deze mail komt niet van de Belastingdienst, maar van oplichters die je op deze manier geld afhandig proberen het maken. Het rekeningnummer dat in de mail genoemd wordt is niet van de Belastingdienst.

  De Belastingdienst zal nooit een dergelijke mail sturen en kent jouw naam. De aanhef 'Geachte heer/mevrouw' is dan ook een duidelijke aanwijzing dat het hier om oplichting gaat.

  Opgelicht?! op social media

  Altijd op de hoogte blijven van de laatste alerts? Like Opgelicht?! op Facebook en volg ons op Twitter!

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant