Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Nep-inzamelingsactie' voor voedselbank in Gouda blijkt tóch te kloppen

  'Nep-inzamelingsactie' voor voedselbank in Gouda blijkt tóch te kloppen

  In Gouda werden flyers verspreid waarop wordt gevraagd om geld te doneren aan de plaatselijke voedselbank. Hoewel de Voedselbank Gouda aanvankelijk dacht aan oplichting, blijkt de zaak toch iets anders in elkaar te steken.

  Voedselbank Gouda heeft in een inmiddels verwijderd bericht op haar site gewaarschuwd voor de posters: 'Deze posters zijn NIET van ons. Het e-mailadres dat op de poster staat, bestaat niet. Maak dus geen geld over naar het op de poster vermelde rekeningnummer!' 

  Op de poster staat dat het gaat om een 'heel zuur' en 'ontzettend moeilijk' besluit, maar dat het niet anders kan vanwege de huidige coronacrisis. De inzamelingsactie zou allemaal zijn ten behoeve van de Gouwenaars met een krappe portemonnee. Er worden zelfs 'werknemers' aangehaald, die aangeven dat alle beetjes helpen. 

  update
  clockOval 6 23 mrt 2020, 9:53

  Voedselbank Gouda: 'Goedbedoelde actie'

  Een bestuurslid van de Voedselbank Gouda heeft laten weten dat er wel degelijk sprake was van een goedbedoelde actie, al waren er signalen om aan te nemen dat dat niet het geval was. Voedselbank Gouda heeft afspraken gemaakt met de initiatiefnemer van deze actie om samen iets op te zetten.

  Bron: Voedselbank Gouda

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant