Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Voedselbank waarschuwt voor nepcollectanten

  Voedselbank waarschuwt voor nepcollectanten

  De voedselbank treft het de afgelopen tijd bepaald niet qua misbruik van de naam. Was er eerder al sprake van een nieuwe truc met nepcollecteurs bij de supermarkt, nu duiken weer berichten op van nepcollectanten aan de deur.

  Vermoedelijk heeft het één en ander te maken met de periode van het jaar. De feestdagen komen immers weer in zicht en mensen zijn wellicht eerder geneigd om zich van hun meest vrijgevige kant te laten zien. De voedselbank collecteert echter nooit aan de deur, volgens een woordvoerder.

  De meest recente berichtgevingen omtrent de nepcollecteurs komen uit de regio Arnhem en Stichtse Vecht, maar daarmee is niet gezegd dat anderen het elders in het land de komende tijd niet ook doodleuk proberen.

  Ook fraude bij supermarkten

  Onlangs kwam ook al het nieuwtje voorbij met betrekking tot nepcollectanten die zich bij supermarkten ophouden om donaties voor de voedselbank in ontvangst te nemen. Het betreft hier een nieuwe oplichtingstruc.

  Waar de gedoneerde boodschappen precies heen gaan, is niet helemaal duidelijk, al ligt het voor de hand dat de oplichters er simpelweg zelf de voorraadkast mee aanvullen.

  Lafhartig en vervelend, maar bovendien wordt daardoor een kwetsbare doelgroep ernstig benadeeld: kom je erachter dat je met de beste bedoelingen wat geld of boodschappen hebt gedoneerd aan oplichters, dan denk je de volgende keer wel twee keer na voordat je een paar extra boodschappen in het winkelmandje of een handje kleingeld in de in alle gevallen niet-officiële collectebus gooit. Opletten dus.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant