Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie: 'NL-Alert over donaties voor bestrijding coronavirus is oplichting'

  Politie: 'NL-Alert over donaties voor bestrijding coronavirus is oplichting'

  Er gaat op dit moment een vals NL-Alert rond waarin gevraagd wordt om donaties. De capaciteit van de Intensive Care zou bijna bereikt zijn en er zou dringend behoefte zijn aan medische apparatuur. De politie roept op om niet te doneren.

  'NL-ALERT: COVID-19 neemt steeds meer toe. Om beperking te voorkomen van onvoldoende bedden en dure apparaturen voor de Intensive Care Unit (ICU). Verzoeken wij u hierbij, om zo spoedig mogelijk uw steentje bij te dragen via bit.do/COVID-19'

  Dat is de integrale tekst van het bericht dat momenteel rondgaat. De zinnen lopen niet helemaal lekker en iedereen zou inmiddels wel moeten weten dat dit soort linkjes zelden goed nieuws zijn, maar het is natuurlijk wel erg laf en laaghartig dat mensen zichzelf op deze manier hopen te verrijken. Hoewel de politie het bericht omschrijft als een NL-Alert, is het een 'gewoon' sms-bericht: oplichter kunnen de infrastructuur van het échte NL-Alert natuurlijk helemaal niet benutten. 

  De link is inmiddels offline en verwijst naar de World Health Organisation, maar wie weet proberen oplichters het via een nieuwe link doodleuk nog een keer. Zoals we meestal zien, zit er in dat geval een betaalverzoek achter van een rekeninghouder die niets met een officiële inzameling te maken heeft. Krijg jij dit bericht? Niet doneren, is en blijft het uitdrukkelijke advies van de politie.

  Bron: Politie Vijfheerenlanden (Facebook)

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant