Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Let op: valse mails uit naam van UPS en FedEx in omloop

  Let op: valse mails uit naam van UPS en FedEx in omloop

  Ontvang jij regelmatig pakketjes via UPS of FedEx? Dan willen wij je waarschuwen voor valse e-mails die momenteel in omloop zijn. Via onderstaande phishing mails proberen oplichters gehaaid naar jouw persoonlijke gegevens te vissen. 
   

  De mails komen je wellicht bekend voor; zo’n 1,5 maand geleden werden ze namelijk nog verstuurd uit naam van PostNL. De criminelen achter de e-mail zetten die phishing campagne dan ook schaamteloos door, alleen nu uit naam van andere pakketdiensten. 

  Adresbevestiging voor nieuwe verzending

  De mails wekken de indruk dat je niet thuis was om voor je pakket te tekenen. Om het pakket toch te kunnen bezorgen, vragen ze om je adres te bevestigen. Dit kan via een grote button in de mail. Doet dit niet! Zodra je op de link klinkt, kom je terecht op een onbetrouwbare site van cybercriminelen. 

  Voorbeelden van valse e-mails

  Slechts een andere huisstijl 

  Zoals je hierboven ziet, hebben de oplichters slechts de huisstijl en het merk aangepast. De opzet van beide mails is verder helemaal gelijk. Ontvang je een e-mail met deze opmaak? Klik nergens op en verwijder de mail direct uit je inbox. Twijfel je over de betrouwbaarheid? Check dan bij de klantenservice van de pakketdienst of het een phishing mail betreft. 

  Volledige tekst van valse e-mail

  We konden uw pakket niet bezorgen, omdat er niemand aanwezig was om voor de bezorging te tekenen.

  We informeren hierbij dat we een adresbevestiging nodig hebben om de pakketverzending opnieuw te bevestigen.

  HIER CONTROLEREN

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant