Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Let op: valse mail namens Albert Heijn over verzonden pakketjes

  Let op: valse mail namens Albert Heijn over verzonden pakketjes

  "Je hebt vandaag tot middernacht de tijd om een nieuwe datum en / of een andere bezorglocatie te kiezen", luidt een nieuwe phishing mail die uit naam van Albert Heijn wordt rondgestuurd. Klanten worden verzocht om een nieuwe bezorgdatum te kiezen. Maar let op: dit is een phishingmail!  

  In de mail wordt aangegeven dat je tot middernacht de tijd hebt om een nieuw bezorgmoment te kiezen door op een knop te drukken. Wanneer de knop niet zichtbaar is, kun je via de mail op een link klikken. 

  Valse mail Albert Heijn.<br>Bron: FraudeHelpdesk

  Albert Heijn: 'Klik niet op de mail'

  Albert Heijn geeft via een speciale pagina aan niet op dergelijke links te klikken. Klikken vertelt de internetoplichters dat de mailbox actief gebruikt wordt en zal ervoor zorgen dat je meer van dit soort mails krijgt. 

  Een ander kenmerk van phishingmails is het verzoek om snel actie te ondernemen en spelfouten die worden gemaakt. Een treffend voorbeeld uit deze mail: ‘Je hebt vandaag tot middernacht de tijd om een ?? nieuwe datum en / of een andere bezorglocatie te kiezen door op bovenstaande knop te drukken.’  

  Hoe herken je een echte email van Albert Heijn? 

  Een officiële mail namens Albert Heijn herken je aan deze punten: 

  • Officiële mails zijn altijd te herkennen aan de domeinnaam @nieuwsbrief.ah.nl of @ah.nl 
  • De website van Albert Heijn begint altijd met www.ah.nl. Als je in een mail met je muis over een link gaat zie je naar welke pagina de link wordt verwezen. Begint deze niet met ah.nl of community.ah.nl dan is de website nep. Klik in dat geval nooit op de link.

  Wat gebeurt er als ik toch op een link klik? 

  Als je een phishingbericht van Albert Heijn hebt ontvangen en toch per ongeluk op een link hebt geklikt, geef dit dan door bij de FraudeHelpdesk en markeer de mail daarna als spam. Vergeet de mail ook niet te verwijderen. 

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant