Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Let op: deze 'winacties' uit naam van MediaMarkt zijn oplichting

  Let op: deze 'winacties' uit naam van MediaMarkt zijn oplichting

  Een splinternieuw Nespresso-apparaat winnen? Of ga je voor een iPhone 14 Pro? Pas op! Trap niet in deze valse winacties uit naam van MediaMarkt. De Fraudehelpdesk waarschuwt momenteel voor mails die de indruk wekken dat jij één van de winnaars bent. Maar zodra jij je gegevens achterlaat, gaan oplichters ermee aan de haal.

  Met onderwerpen als 'iPhone 14 Pro - je bestelling is verzonden' en 'Mediamarkt bevestiging' belanden de nepmails in je inbox.

  Nespresso-machine gewonnen?

  De eerste valse winactie waar we voor waarschuwen, is een zogenaamde samenwerking tussen MediaMarkt en Nespresso. De mail wekt de indruk dat ze op zoek zijn naar koffietesters. Doe je mee? Dan mag jij de koffiemachine houden. Maar bovenaan de e-mail staat juist dat je het apparaat hebt gewonnen. Hoe het zit? Heel simpel: er valt niks te winnen of te houden. De ingevoegde link leidt rechtstreeks naar een site van cybercriminelen.

  info
  clockOval 6 1 nov 2022, 12:34

  Volledige tekst uit valse mail

  Gefeliciteerd! Je hebt een Nespresso gewonnen

  Beste,

  Bij Nespresso vinden wij het erg belangrijk om uitzonderlijke koffie te maken. Daarom zijn wij geregeld op zoek naar mensen die het leuk vinden om onze Nespresso machines thuis te testen.

  Meld u hier aan als tester (Link)

  Als tester krijgt u de machine gratis thuisgestuurd en mag u het product houden. Uw feedback is namelijk van groot belang voor ons.

  Ja, stuur mij de gratis Nespresso machine! (Link)

  Bij voorbaat dank voor het testen van onze producten.

  Fantastische prijs: iPhone 14 Pro

  Ook de tweede winactie impliceert dat jij één van de gelukkigen bent. Je bent ‘gekozen’ om deel te nemen aan een loyaliteitsprogramma. In ruil voor een minuutje van jouw tijd, ontvang je een iPhone 14 Pro. Dat is snel verdiend, toch? Trap er niet in; ook deze mail is pure oplichting.

  Voorbeeld valse winactie iPhone 14 Pro

  Zo controleer je of het een échte winactie is 

  MediaMarkt geeft op haar site aan met regelmaat last te hebben van valse winacties, zowel via e-mail als Facbook. Twijfel je of je met een officiële winactie te maken hebt? Kijk dan altijd op de officiële site of neem contact op met de klantenservice van MediaMarkt.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant