Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Kruidvat-klanten opgelet: “Deel uw mening en win een Oral-B Series 9 Pro!” mail is nep

    Kruidvat-klanten opgelet: “Deel uw mening en win een Oral-B Series 9 Pro!” mail is nep

    “Jouw mening is waardevol!” Deel jouw ervaring en maak kans op een Oral-B Serie 9 Pro elektrische tandenborstel. Pas op, want dit is een misleidende winactie.

    “Het kost je slechts een minuut om deze fantastische prijs in ontvangst te nemen”, staat bovenaan het bericht. Het kost je weinig tijd en moeite en je maakt kans op een mooie prijs, hiermee wordt je aandacht getrokken. Zo proberen cybercriminelen je te manipuleren om deel te nemen aan deze misleidende winactie. 

    Doe niet mee met deze misleidende winactie

    Toch lijkt deze actie te mooi om waar te zijn en dat is hier ook zeker het geval. Klik dus niet op de ‘antwoordonderzoek’ button, want de frauduleuze link die erachter zit leidt je niet naar de officiële Kruidvat-website, maar naar een malafide online omgeving. Klik ook niet onder in het bericht op de link om je uit te schrijven, want ook dit is een valse url.

    Op de officiële website van Kruidvat kun je alle lopende winacties vinden. Hier kun je controleren of een Kruidvat-winactie betrouwbaar is. Betrouwbare domeinadressen kun je herkennen aan ‘www.kruidvat.nl’ met eventuele toevoegingen, meldt Kruidvat op hun Facebookpagina. 

    Zo voorkom je dat je in een phishingmail trapt

    Deze phishingmail heeft als afzender ‘Exclusieve@beloningen’, dit is geen officieel bedrijfsaccount. Mailadressen van Kruidvat-bedrijfsaccounts zijn te herkennen aan mailafzender ‘@nieuwsbrief.kruidvat.nl’ en ‘@kruidvat.nl’, beschrijft het bedrijf op hun Facebookpagina. 

    Vind je het vaak lastig om phishingberichten van betrouwbare berichten te onderscheiden? Met de gratis Opgelicht?!-app houden wij je op de hoogte van de laatste oplichtingstrucs, zo maken online oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

    Oh nee, heb je toch geprobeerd mee te doen?

    • Online oplichting gebeurt vaker dan je denkt, schaam je er niet voor en wees niet boos op jezelf.
    • Indien je inloggegevens hebt ingevuld, verander deze dan. Doe dit ook op andere plekken waar je dezelfde inloggegevens gebruikt.
    • Het kan zijn dat er malware op je apparaat is geïnstalleerd, voer daarom een virusscan uit.
    • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij als je geld hebt overgemaakt of vertrouwelijke financiële informatie hebt gedeeld.

    LEES OOK:

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant