Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Hoogbejaarde vrouw (91) bestolen na 'ramadan-babbeltruc', politie is op zoek naar de daders

  Hoogbejaarde vrouw (91) bestolen na 'ramadan-babbeltruc', politie is op zoek naar de daders

  Afgelopen juni werd de hoogbejaarde Wil Vonk (91) uit Amersfoort slachtoffer van een 'ramadan-babbeltruc' waarbij geld en sieraden van haar overleden echtgenoot werden gestolen. De politie heeft de daders op de korrel, beschikt over beeldmateriaal en vraagt het publiek om tips.

  De 91-jarige vrouw uit Amersfoort kreeg medio juni onaangekondigd bezoek van een drietal dat zich met een smoes de woning in wist te wurmen. Er zouden lekkernijen over zijn van de ramadan, en deze werden uitgedeeld aan ouderen uit de buurt, zo luidde het verhaal waar ook Opgelicht?! destijds over schreef.

  De daders - twee vrouwen en een man - wisten vervolgens niet alleen geld te stelen, maar gingen tevens aan de haal met sieraden uit de erfenis van de overleden echtgenoot van het slachtoffer. De politie deelde gisteren beelden in Opsporing Verzocht en vraagt het publiek om zich te melden indien ze de personen op de beelden herkennen of anderzijds beschikken over mogelijk waardevolle informatie.

  Bekijk de beelden

  De politie weet dat het gaat om twee vrouwen en een man die er in een zilvergrijze Volkswagen Polo met een trekhaak vandoor gingen. De politie houdt er daarnaast rekening mee dat het drietal meer slachtoffers heeft gemaakt dan de 91-jarige Wil Vonk. Tussen 3 mei en 18 juni 2020 zijn nog vijf andere ouderen uit Amersfoort slachtoffer geworden van een vergelijkbare babbeltruc, voornamelijk in de wijken Kruiskamp en Rustenburg.

  De politie weet niet honderd procent zeker of dit drietal ook achter de andere babbeltrucs zit, maar houdt daar wel rekening mee. De reportage uit Opsporing Verzocht is hier te zien:

  Een oplettende buurvrouw van Wil Vonk vertrouwde het zaakje niet en heeft beelden van twee van de drie verdachten gemaakt. Deze beelden zijn hier te zien:

  Van de vrouw die heeft aangebeld, zijn geen beelden beschikbaar. Wel is er een signalement. Het zou gaan om een vrouw tussen de 20 en de 35 jaar oud met een hoofddoek. Ze heeft een lichtgetinte huidskleur, is daarnaast vrij klein en heeft een stevig postuur.

  Politie is op zoek naar tips

  De politie is op zoek naar tips en roept burgers met informatie op om zich te melden. Wie weet iets over de daders van deze babbeltrucs? Wie legt de link tussen de daders en de Volkswagen Polo? En wie is in de afgelopen maanden ook benaderd met zo’n babbeltruc? Weet jij meer? Neem dan contact op met de politie volgens onderstaande gegevens:

  Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
  Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

  Bron: Opsporing Verzocht

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant