Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Zakenman verdacht van miljoenenfraude

  Zakenman verdacht van miljoenenfraude

  Een Maastrichtse zakenman in onroerend goed is woensdag aangehouden op verdenking van miljoenenfraude. Het zou gaan om belastingfraude, valsheid en geschrifte en witwassen ter waarde van meer dan 2 miljoen euro. Fiscaal gezien komt het fraudebedrag zelfs uit op 5 miljoen, liet het Openbaar Ministerie donderdag weten.

  De verdachte staat aan het hoofd van een groep vennootschappen die investeert in onroerend goed in Nederland en Duitsland. Hij zou voor vastgoedtransacties bemiddelingskosten in rekening hebben gebracht die moesten betaald aan een vennootschap op Cyprus. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vermoedt echter dat die bemiddeling alleen op papier bestond. Er werd betaald voor diensten die niet werden uitgevoerd.

  Over wat de man daarvan opstreek had hij belasting moeten betalen, maar dat liet hij tussen 2006 en 2014 achterwege.

  De FIOD heeft woensdag in samenwerking met de Belastingdienst een woning, drie bedrijfspanden en een accountantskantoor in Maastricht doorzocht.

  In verband met deze zaak heeft de FIOD beslag gelegd op onroerend goed van de zakenman. Het gaat om zestig panden en parkeerplaatsen in Nederland en Duitsland. Ook is beslag gelegd op kunstvoorwerpen, sieraden, kostbare horloges en luxe auto's en op de tegoeden van ongeveer dertig bankrekeningen.

  Bron: ANP

  Foto: Shutterstock.com

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant